MEDVEDEV: Napori netalentovanog glumca DŽordža Klunija osuđeni na propast

Novosti online

01. 06. 2024. u 17:07

NAPORI Fonda američkog glumca Džordža Klunija s ciljem hapšenja ruskih novinara osuđeni su na propast, rekao je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ: Напори неталентованог глумца Џорџа Клунија осуђени на пропаст

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

- Neki netalentovani glumac po imenu Džordž Kluni odlučio je da upotrebi svoj Fond za progon ruskih novinara širom sveta. Ipak, ti napori će biti osuđeni na propast: naši profesionalni novinari će pronaći njega prvog. I spremni su da pričaju od ‘sumraka do svitanja’ - napisao je Medvedev na društvenoj mreži „Iks“ aludirajući na istoimeni Klunijev film iz 1996. godine.

Prethodno je direktor za pravna pitanja Fondacije bračnog para Kluni Ana Neistat objavila da će Fondacija tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.

Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.

Projekat takođe razmatra obraćanja Međunarodnom krivičnom sudu kako bi novinare pozvao na odgovornost i istražio njihovu umešanost u „podsticanje na genocid“. S tim u vezi, napomenula je da bi ovo to pravno komplikovan proces, za koji su potrebni dokazi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra sumanutom nameru Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi