KENEDI MLAĐI: Rat između SAD i Rusije zarad Ukrajine bio bi "ludilo"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 06. 2024. u 20:21

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da bi rat Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije u cilju zaštite režima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bio "ludilo".

КЕНЕДИ МЛАЂИ: Рат између САД и Русије зарад Украјине био би лудило

Foto: EPA

-Istraživanja Pentagona sugerišu da bi 90 miliona Amerikanaca umrlo u prvih nekoliko minuta nuklearnog rata sa Rusijom i 90 miliona u narednih šest meseci. Ovo su verovatno optimistične procene. Vreme je da se dozovemo pameti, naveo je Kenedi na platformi Iks.

On je podsetio da ukrajinska vojska, uz odobrenje američkog predsednika Džozefa Bajdena sada ispaljuje američke, britanske i nemačke rakete na civilne ciljeve unutar Rusije, uključujući Belgorod i druge gradove, u pokušaju da uvede NATO u sveobuhvatni rat protiv Rusije.

-Vašington post piše da se (bivši) predsednik (Donald) Tramp hvali na privatnim akcijama prikupljanja sredstava da će bombardovati Moskvu, Peking i Severnu Koreju kako bi zaštitio režim Zelenskog. Ovo je ludilo, zaključio je Kenedi.

Američki Stejt department je u petak saopštio da je Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za napade na ciljeve u Rusiji koji prete Harkovskoj oblasti, ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe taktičkih raketa ATACMS i drugog oružja velikog dometa.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto