UBIJENO VIŠE OD 15.000 PALESTINSKIH MALIŠANA: Erdogan - Turska je zemlja koja najoštrije reaguje na izraelske masakre u Gazi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 06. 2024. u 23:33

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska zemlja koja pokazuje najsnažniju reakciju na masakr u Gazi, poduzimajući konkretne mere protiv Izraela.

УБИЈЕНО ВИШЕ ОД 15.000 ПАЛЕСТИНСКИХ МАЛИШАНА:  Ердоган - Турска је земља која најоштрије реагује на израелске масакре у Гази

Foto: Profimedia

-Mi smo jedina zemlja koja je pokazala najsnažniju reakciju na masakr u Gazi od 7. oktobra i preduzela konkretne mere protiv Izraela, rekao je Erdogan na konsultativnom sastanku vladajuće turske Stranke pravde i razvoja u Ankari.

Erdogan je pozdravio odluku turskog parlamenta da osudi izraelske masakre u Rafi, gradu na jugu Pojasa Gaze, rekavši da je ta odluka "izuzetno značajna", prenosi agencija Anadolija.

Turski predsednik je naveo da je njegova zemlja poslala više od 55.000 tona humanitarne pomoći u Palestinu i da će nastaviti da pruža podršku toj zemlji.

U izraelskim napadima od 7. oktobra do sada je ubijeno najmanje 36.379 Palestinaca, uključujući 15.328 dece i 10.171 žena, a ranjeno je 82.407 osoba, podseća turska agencija.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)