"MISLIM DA ĆE IZGUBITI KIJEV": Bivši agent CIA izneo nove podatke, sumnja da će i ovi gradovi uskoro pasti

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 06. 2024. u 17:26

UKRAJINA bi mogla da izgubi kontrolu nad velikim gradovima, uključujući prestonicu, smatra bivši agent CIA Lari Džonson.

МИСЛИМ ДА ЋЕ ИЗГУБИТИ КИЈЕВ: Бивши агент ЦИА изнео нове податке, сумња да ће и ови градови ускоро пасти

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Mislim da će izgubiti Kijev, izgubiće Odesu i Nikolajev. Znate šta se dešava na frontu, video sam juče mapu- rekao je on za Jutjub kanal „Dajalog vorks“ (Dialogue Works).

Prema rečima eksperta, ruska vojska se kreće napred na mnogim pravcima, primoravajući Oružane snage Ukrajine da na te linije dovlače rezerve. Međutim, ukrajinska vojska nema toliko rezervi, a Oružane snage Rusije su nadmoćnije i po brojnosti i po opremljenosti.

- U nekom trenutku to će se slomiti, a kada se to dogodi, govorio sam da oni nemaju položaje, dobro utvrđene položaje na koje bi mogli da se vrate - zaključio je Džonson.

Ruska vojska se u poslednje vreme aktivno kreće u dubinu odbrane neprijatelja u Harkovskoj oblasti i već je zauzela nekoliko naselja. U subotu je načelnik ruske oblasne administracije Vitalij Gančev izjavio da je oslobođena polovina Volčanska, a Oružane snage Ukrajine su, prema njegovim informacijama, nagomilale prema gradu velike rezerve.

Ruski ministar odbrane Andrej Belousov saopštio je u petak da je Ukrajina u maju ove godine izgubila više od 35 hiljada vojnika i više od 2,7 hiljada jedinica oružja. Takođe je napomenuo da zapadne zemlje isporučujući Kijevu oružje, predavajući obaveštajne podatke i obučavajući ukrajinske vojnike, eskaliraju i produžavaju oružani sukob u ovoj zemlji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI VULKAN NA ISLANDU - Pogledajte erupciju besa koju izbacuje Grindavik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)