IZRAELSKI MINISTAR ODBRANE IZRIČIT: Hamas neće nastaviti da vlada Pojasom Gaze...

Srna

02. 06. 2024. u 18:05

IZRAEL neće prihvatiti da palestinska militantna organizacija Hamas nastavi da vlada Gazom u bilo kojoj fazi obustave sukoba već razmatra alternative za ovu islamističku grupaciju, izjavio je izraelski ministar odbrane Joav Galant.

ИЗРАЕЛСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ИЗРИЧИТ: Хамас неће наставити да влада Појасом Газе...

Foto: Profimedia

- Dok vršimo važne vojne akcije, odbrambeni establišment istovremeno radi na proceni alternative rukovođenja za Hamas. Izolovaćemo delove u Gazi, iz tih oblasti ukloniti određene operativce Hamasa i dovesti snage koje će omogućiti formiranje alternativnih vlasti - naglasio je Galant.

Foto: Printscreen/Jutjub/Israel National News - Arutz Sheva

On nije objavio druge detalje o mogućim alternativama.

Hamas rukovodi Pojasom Gaze od 2007. godine nakon pobede na parlamentarnim izborima i kratkotrajnog građanskog rata sa bezbednosnim snagama Palestinske Uprave, piše Rojters.

Izraelski ratni kabinet, čiji je Galant član, sastaće se kasnije tokom dana, nakon što je američki predsednik Džozef Bajden iznio okvirni dogovor za okončanje sukoba u Gazi.

Hamas je preliminarno pozdravio inicijativu ali nije dao nikakve naznake o tome da li će se skloniti sa političke scene i da će izvršiti dobrovoljno razoružanje.

BONUS VIDEO: PUCNjAVA U AMERICI: Pogledajte snimak iz Mineapolisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto