TAJNI SASTANAK BILDERBERŠKE GRUPE: Bez Rusa pričaju o Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 06. 2024. u 22:24

ZVANIČNICI zapadnog sveta ovih dana nalaze se na tajnom sastanku sa korporativnim liderima i akademicima, članovima takozvane Bilderbeške grupe u Madridu.

ТАЈНИ САСТАНАК БИЛДЕРБЕРШКЕ ГРУПЕ: Без Руса причају о Русији

Foto Tanjug/AP

Iza zatvorenih vrata i bez prisutnih novinara, moćnici iz Evrope i Severne Amerike ovoga puta razgovaraju o Ukrajini, Rusiji i "budućnosti ratovanja".

Iako je Rusija navedena kao tema razgovora, nijedan od 131 učesnika navedenih na sajtu nije Rus.

Sastanci Bilderberga, koji se održavaju od 1954. godine, okupljaju bogate i moćne, a učesnik ovog sastanka moguće je biti samo po pozivu. Nikakve izjave ili saopštenja o eventualnim zaključcima skupa, nikada se ne objavljuju.

Tajnost sastanaka Bilderberške grupe dovela je do stvaranja različitih teorija zavere na oba kraja političkog spektra.

Levičari ovaj "klub" vide kao instrument kapitalističke moći, dok su desničari ubeđeni da se na ovim skupovima planiraju sednice totalitarne svetske vlade i stvaranje "novog svetskog poretka".

-Reći da težimo svetskoj vladi je preterivanje, ali ne i sasvim neprikladno, priznao je svojevremeno za "Gardijan" Denis Hili, jedan od osnivača ove grupe.

Ovogodišnji susret počeo je u četvrtak i završava se u nedelju.

Među učesnicima su zamenik američkog ministra finansija Voli Adejemo, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Džonatan Finer, finski predsednik Aleksandar Stub, predsednik Saveta Evrope Čarls Mišel, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, premijeri Holandije i Estonije, ministri spoljnih poslova Španije, Ukrajine, Švedske i Poljske, saveznog ministra pravde Marka Bušmana i zamenika premijera Irske.

Iz poslovnog sveta učestvuju, između ostalih, izvršni direktor kompanije "Fajzer", bivši direktor "Gugla",i nekoliko menadžera iz "Gugla" i "Majkrosofta".

(rts.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VENČANJE ANE I PREDRAGA RAJKOVIĆA: Organizovali svadbu iz snova za 15 dana, a jedan stari srpski običaj je mlada pogrešno shvatila (FOTO)