NATO AVIONI U MISIJI ŠPIJUNIRANJA: Pratili belorusko-ruske letačke vojne vežbe

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 06. 2024. u 00:00

AVIONI NATO-a za radarsko osmatranje na nebu iznad Poljske i baltičkih zemalja pomno su pratili zajedničke vežbe ruskog i beloruskog vojnog vazduhoplovstva, saopštio je zamenik komandanta beloruskog Ratnog vazduhoplovstva i PVO snaga, načelnik avijacije Leonid Davidovič za televiziju STV.

НАТО АВИОНИ У МИСИЈИ ШПИЈУНИРАЊА: Пратили белоруско-руске летачке војне вежбе

Foto: printskrin

-Tokom aktivne faze vojnih vežbi, na nebu iznad Poljske i baltičkih zemalja neprestano se nalazilo nekoliko aviona za radarsko osmatranje i kontrolu velikog dometa. Bili smo svesni da oni prate sve naše letove, prate naše aktivnosti, rekao je Davidovič.

Prema njegovim rečima, u Belorusiji su „odavno naučili da na njih reaguju“.

-Na određeni način im se suprotstavljamo, preduzimamo mere kako bi se smanjila efikasnost njihove obaveštajne službe, objasnio je on.

On je napomenuo da je tokom zajedničkih belorusko-ruskih letačkih vežbi 27-31. maja bio uključen veći deo avijacije beloruskog vazduhoplovstva, „odnosno, na ovaj ili onaj način u vežbama su učestvovale sve vazdušne baze i svi tipovi aviona“.

-Maksimalna angažovanost ljudstva, maksimalan opseg izvršenih zadataka. Tokom vežbi smo razmenjivali iskustva, naravno, više ruski piloti sa našim pilotima, dodao je on.

U periodu od 27. do 31. maja, u okviru unapređenja jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije, pod rukovodstvom komandanta Ratnog vazduhoplovstva i snaga PVO u Belorusiji su održane zajedničke letačko-taktičke vežbe snaga i sredstava vazduhoplovnih i PVO snaga Belorusije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Tokom vežbi odrađivani su zadaci pokrivanja državnih i vojnih objekata od vazdušnih napada.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto