KLUNI SE PRAVDA: Mi nikada nećemo maltretirati novinare, neko se pogrešno izrazio

Novosti online

03. 06. 2024. u 12:29

GLUMAC Džordž Kluni, čija je fondacija ranije najavila nameru da progoni ruske novinare, tvrdi da ne namerava nikoga da proganja, a njegova službenica se „netačno izrazila”.

КЛУНИ СЕ ПРАВДА: Ми никада нећемо малтретирати новинаре, неко се погрешно изразио

Foto: EPA

Komentar je objavljen na društvenim mrežama Klunijeve fondacije.

- Što se tiče nedavnih izveštaja o ruskim novinarima, neko u našoj fondaciji se pogrešno izrazio. I sam sam sin novinara. Mi u Klunijevoj fondaciji nikada nećemo maltretirati novinare, čak i ako se ne slažemo s njima - rekao je Kluni.

Prethodno, direktor za pravna pitanja fondacije Ana Neistat izjavila je da će Fondacija holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.

Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je namera Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu sumanuta, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!