SEDAM UBODA NOŽEM ZA NESUĐENOG ZETA: Pobesneli otac u Francuskoj rasturio svatove

Scenario dostojan kriminalističkog filma dogodio se proteklog vikenda u mestašcu Fodoas sa tristotinak duša na jugu Francuske.

СЕДАМ УБОДА НОЖЕМ ЗА НЕСУЂЕНОГ ЗЕТА: Побеснели отац у Француској растурио сватове

Foto: Printskrin BFMTV

Nezadovoljan svojim budućim zetom, pobesneli mladin otac je s dva noža u ruci presreo svadbenu povorku i najmanje sedam puta ubo mladoženju, neposredno pre nego što je budući bračni par trebalo da uđe u zgradu opštine i izgovori sudbonosno "da".

Mladin otac se oštro protivio svadbi, a kao razlog je isticao veliku razliku u godinama između svoje kćerke i izabranika njenog srca. Mlada ima 25 godina, a mladoženja 63 i stariji je 12 godina od mladinog oca.  

Veću tragediju sprečio predsednik opštine Žan Luj Dipon (68), bivši ragbista tima iz Ažena i reprezentativac Francuske u ragbiju, koji se nalazio u blizini i jednim zahvatom oborio oca na zemlju.

- Pred svadbu otac mi je poručio da će praviti probleme, pa sam se psihološki spremio da reagujem – poručio je nekadašnji sportista.

Kaže da je primenio zahvat koji je sada zabranjen u ragbiju. Pritisnuo mu je i glavu kolenom na zemlju, da ne bi mogao da se pomera. Tako su sačekali žandarmeriju. Povređene su još dve osobe.

Mladoženja je bio teško ranjen, između ostalog u predelu pluća, leđa i ramena, ali je toliko bio priseban da je od predsednika opštine, dok je ležao u kolima hitne pomoći, zatražio da ga ipak venča i u takvom stanju.

Lekari kažu da će se izvući, dok je napadač u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?