BRITANSKI ADMIRAL PRIZNAO: Rusija ostvaruje taktičke uspehe u Ukrajini

Novosti onlajn

03. 06. 2024. u 15:02

RUSKE snage ostvaruju taktičke uspehe tokom operacije protiv Ukrajine, priznao je načelnik štaba odbrane Velike Britanije, admiral Toni Radakin u intervjuu TV kanalu „Skaj Njuz“.

БРИТАНСКИ АДМИРАЛ ПРИЗНАО: Русија остварује тактичке успехе у Украјини

Foto: Profimedia

- Rusija ostvaruje taktičke uspehe na kopnu - istakao je on.

Istovremeno, Radakin je izrazio uverenost u pobedu Ukrajine, istakavši da je u martu 2022. godine pod kontrolu Rusije prešlo 17 odsto ukrajinskih teritorija, dok je sada, kako tvrdi, reč o 11 odsto. Tu razliku je nazvao „deficitom“.

On je takođe istakao da Rusija ne želi rat protiv NATO-a ili nuklearni rat, iako sada, kako tvrdi, između Rusije i Zapada postoji konfrontacija u ekonomiji, logistici, vojnoj proizvodnji i političkoj volji.

Pored toga, Radakin je upozorio na korišćenje „neodređenih formulacija“ o približavanju trećeg svetskog rata.

- Treba da budemo oprezni i pravimo razliku između zaista ozbiljnih i dubokih pretnji s kraja 30-ih godina prošlog veka i onoga kako smo ušli u svetski rat i da ne koristimo nejasne formulacije o tome da se sada na neki način nalazimo na pragu svetskog rata. Svet je postao opasniji. Ali, mi treba da budemo spokojni zahvaljujući onome što imamo - zaključio je Radakin.

Prethodno, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu da Moskva ne planira da napada NATO i da to nema nikakvog smisla. Ruski lider je istakao da zapadni političari redovno zastrašuju svoje stanovnike nepostojećom ruskom pretnjom kako bi odvukli pažnju od unutrašnjih problema, iako „pametni ljudi odlično shvataju da je to neistina".

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VOJNA VEŽBA: Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)