"ODLIČNO SMO RAZUMELI..." Zaharova predložila novi posao Kluniju

Novosti onlajn

03. 06. 2024. u 16:50

ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova predložila je glumcu Džordžu Kluniju i njegovoj organizaciji "Fondacija Kluni za pravdu", umesto što se pravdaju, treba da pomognu novinarima i pronađu spisak građana koji su „poginuli” u Buči kao rezultat „ruskog nasilja”.

ОДЛИЧНО СМО РАЗУМЕЛИ... Захарова предложила нови посао Клунију

Foto: Profimedia

Diplomata je skrenula pažnju na saopštenje Fondacije u kojoj je demantovana izjava jednog od zaposlenih u fondaciji, prema kojima ta organizacija namerava da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu od Evropske unije i Međunarodnog krivičnog suda..

„Odlično smo razumeli i (Džordža) Klunija i njegovu organizaciju (Klunijeva fondacija za pravdu). Zato bismo želeli da ih pozovemo da se angažuju u pružanju stvarne pomoći novinarima i dobiju spisak meštana koji su poginuli u Buči, čija tela su svetski mediji predstavili kao žrtve „ruskog nasilja“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Obraćajući se Kluniju, diplomata je primetila da do sada „niko ne zna ko su ti isti ljudi koje su, između ostalih Si-En-En i Bi-Bi-Si, prikazali kako leže na ulicama Bučija“.

„Objavite listu i spasite zapadne novinare od istorijske sramote. To vam niko neće zaboraviti“, zaključila je Zaharova.

Prethodno, direktor za pravna pitanja fondacije Ana Neistat izjavila je da će Fondacija holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.

Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je namera Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu sumanuta, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

NA MATURU U PATIKAMA PUNIM NADE: Fondacija humanosti "Novosti" obezbedila garderobu za decu iz Zveča

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!