ON JE DIREKTNA PRETNJA RIŠIJU SUNAKU: Kumovao Bregzitu, a sada želi da postane premijer Britanije

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 06. 2024. u 18:25

NAJDžER Faraž, britanski političar koji je doprineo promovisanju odluke o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, najavio je danas da će se kandidovati na sledećim izborima i da će predvoditi Reformsku stranku.

ОН ЈЕ ДИРЕКТНА ПРЕТЊА РИШИЈУ СУНАКУ: Кумовао Брегзиту, а сада жели да постане премијер Британије

Foto: Jordan Pettitt/pool photo via AP

Odluka Faraža, nekadašnji počasni predsednik Reformske stranke, koji sada radi kao TV voditelj, trebalo bi da poveća popularnost ove stranke i podstakne konkurenciju konzervativcima premijera Rišija Sunaka, prenosi Rojters.

Faraž (60) prethodno je rekao da neće učestvovati na izborima 4. jula kako bi pomogao svom prijatelju Donaldu Trampu da se bori na američkim izborima u novembru ove godine.

- Odlučio sam da promenim stav. To nije uvek znak slabosti, to bi potencijalno mogao biti znak snage - rekao je Faraž na konferenciji za novinare.

Ovaj britanski političar se sedam puta neuspešno kandidovao za britanski parlament, ali je i dalje jedan od najuticajnijih britanskih političara svoje generacije koji je vršio pritisak na nekoliko premijera da se oštrije postave prema ilegalnoj imigraciji i EU.

 

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA - Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)