SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD: Podli plan skovan u Turskoj, ova država bila na udaru

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 06. 2024. u 19:05

IZRAEL je saopštio da je osujetio nedavni pokušaj Hamasa da izvrši samoubilački napad u Izraelu u režiji pripadnika terorističke grupe u Turskoj.

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Подли план скован у Турској, ова држава била на удару

Foto: pixabay

Prema bezbednosnoj agenciji Šin Bet, 15. marta, Anas Šurman, Palestinac poreklom iz grada Tulkarem na Zapadnoj obali, koji trenutno živi u Jordanu, priveden je u Nablusu zbog sumnje da je umešan u organizovanje bombaškog napada, objavio je Tajms ov Izrael.

Kako je navedeno, ispitivanjem Šurmana u decembru, otkriveno je da ga je regrutovao Imad Abid, operativac Hamasa koji živi u Turskoj, ali, koji je, takođe, poreklom sa Zapadne obale.

Šurman je pristao da izvrši samoubilački bombaški napad u ime Hamasa, navodi Šin Bet. Dodato je da je Šin Bet zaplenio bombu, tešku oko 12 kilograma i da su pronađena pisana uputstva o planu napada.

Dodatni članovi Hamasa koji su bili uključeni u organizovanje napada takođe su privedeni, a Šin Bet je naveo da su bili deo terorističke mreže u Nablusu.

Šurman je optužen za nekoliko teških bezbednosnih prekršaja, uključujući "pokušaj namernog izazivanja smrti", što je, prema vojnom zakonu, ekvivalentno pokušaju ubistva.

(Times of Israel)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA - Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera