SPREMNI SMO DA RAZGOVARAMO O PROŠIRENJU: Amerikanci imaju novi plan za njih - "Niko ne bi trebao da bude šokiran"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 06. 2024. u 19:43

SAD su spremne da razgovaraju sa Ukrajinom o proširenju geografije napada na Rusiju, izjavio je Džon Kirbi, koordinator strateških komunikacija u Savetu za nacionalnu bezbednost.

СПРЕМНИ СМО ДА РАЗГОВАРАМО О ПРОШИРЕЊУ: Американци имају нови план за њих - Нико не би требао да буде шокиран

Foto Tanjug/AP

- Mislim da niko ne bi trebalo da bude šokiran što je predsednik Zelenski, s jedne strane, zahvalan, a s druge strane, nastavlja da to traži. Zato ćemo razgovarati o tome sa ukrajincima. - rekao je on na brifingu.

Kirbi je dodao da još ne može da kaže da li će ovi razgovori dovesti do promena politike, ali je obećao da SAD neće „okrenuti leđa potrebama Ukrajine”.

Portparol Stejt departmenta rekao je za Sputnjik prošle nedelje da je američki predsednik Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na ruskoj teritoriji koji prete Harkovu. Prema izvorima Volstrit džurnala, Vašington je odobrio upotrebu višecevnih raketnih sistema Hajmarsi i artiljerijskih sistema „u Harkovskoj oblasi“.

Vladimir Putin je istakao da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve na teritoriji Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA -  Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)