UHAPŠENI ZBOG SABOTAŽE U IME RUSIJE: Poljski ministar potvrdio - Planirali i navodnu likvidaciju Zelenskog

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 06. 2024. u 21:50

POLjSKI ministar unutrašnjih poslova Tomaš Simonijak rekao je danas da je u toj zemlji u poslednjih šest meseci uhapšeno 18 osoba zbog navodnog planiranja neprijateljskih aktivnosti i sabotaža u ime Rusije i Belorusije, a da je najmanje jedna osoba bila je umešana u navodnu zaveru za ubistvo ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

УХАПШЕНИ ЗБОГ САБОТАЖЕ У ИМЕ РУСИЈЕ: Пољски министар потврдио - Планирали и наводну ликвидацију Зеленског

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

Simonijak je na konferenciji za novinare rekao da je 10 uhapšenih osoba bilo direktno uključeno u planiranje različitih oblika sabotaže, kao što su paljevine širom Poljske, preneo je AP.

Simonijak je naveo da su akti sabotaže očigledno deo šireg plana koji takođe uključuje sajber napade.

Državljani Poljske, Belorusije i Ukrajine su među uhapšenima poslednjih meseci, navodi se u saopštenju poljske Agencije za unutrašnju bezbednost.

Tužioci su saopštili da je Poljak uhapšen u aprilu zbog optužbi da je bio spreman da špijunira za ruske vojne obaveštajne službe u navodnoj zaveri za ubistvo Zelenskog. 

Poljak je navodno tražio kontakt sa Rusima uključenim u rat u Ukrajini.

U odvojenom slučaju suđeno je prošloga meseca jednom Ukrajincu i jednom Belorusu pod optužbom da su navodno bili članovi ruskog špijunskog lanca koji je pripremao sabotaže na železnici u Poljskoj 2023. godine.

Ukrajinac i Belorus su priznali krivicu, a ako budu osuđeni, mogli bi da se suoče sa zatvorskom kaznom do osam godina, javila je poljska novinska agencija PAP.

 

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI VULKAN NA ISLANDU - Pogledajte erupciju besa koju izbacuje Grindavik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura