"TO ĆE DOVESTI DO NUKLEARNOG ARMAGEDONA": Bugarski predsednik izrazio veliku zabrinutost

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 06. 2024. u 22:27

BUGARSKI predsednik Rumen Radev izrazio je zabrinutost da bi sve eksplicitnije učešće NATO u sukobu u Ukrajini dovelo do „nuklearnog Armagedona“.

ТО ЋЕ ДОВЕСТИ ДО НУКЛЕАРНОГ АРМАГЕДОНА: Бугарски председник изразио велику забринутост

Foto AP

- Učešće NATO-a u ovom sukobu (u Ukrajini) na svim nivoima je javna tajna koja sve više izlazi na videlo. Ovo učešće se intenzivira i nosi pretnju nekontrolisane eskalacije, a samim tim i nuklearnog Armagedona. Sve spekulacije na ovu temu imaju za cilj da odvuku pažnju javnosti - rekao je on novinarima uoči predstojećeg samita NATO-a.

Prema njegovim rečima, ako bi bugarskim „evroatlantskim kukavicama” bilo ostavljeno da odlučuju da li da pošalju trupe u Ukrajinu, oni bi „voljno poslali sve Bugare tamo” da prikriju svoju veštačku „evroatlantsku fasadu”.

- Želim još jednom da naglasim, vi to dobro znate – nikada nisam dao izjavu da je Bugarska donela odluku da pošalje svoje trupe u Ukrajinu. Naši samozvani evroatlantisti su kukavice i sami su nesposobni da donesu takvu odluku, jer znaju da će ih društvo odbaciti, kao što se desilo sa njihovim pokušajem da 3. mart ukinu kao državni praznik (Dan oslobođenja Bugarske od Osmansko carstvo kao rezultat rusko-turskog rata) - naglasio je predsednik.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI VULKAN NA ISLANDU - Pogledajte erupciju besa koju izbacuje Grindavik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura