"KAKO LEPO GORI" Ukrajinska ministarka objavila fotografiju nakon napada američkim oružjem na rusku teritoriju (FOTO)

Novosti online

04. 06. 2024. u 07:58

UKRAJINSKE vlasti saopštile su da su juče uspešno pogodile ruski raketni sistem S-300 koristeći oružje koje je isporučilo Zapad. Sistem se nalazio na ruskoj teritoriji, piše Si-En-En.

КАКО ЛЕПО ГОРИ Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Іrina Vereщuk

- Lepo je goreo. To je ruski S-300, na ruskoj teritoriji. I to u prvih nekoliko dana nakon dozvole da se koristi oružje koje je Zapad poslao na neprijateljsku teritoriju - objavila je ukrajinska ministarka vlade Irina Vereščuk na Fejsbuku i priložila navodnu sliku napada.

Ukrajina je i ranije gađala mete na ruskoj teritoriji, ali je ovoga puta to učinila zapadnim oružjem, što bi moglo da izazove oštru reakciju ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je prošle nedelje upozorio članice NATO-a da treba da budu „svesne sa čime se igraju“ kada govore o napadima na teritoriju Rusije.

Američki predsednik Džo Bajden dao je Ukrajini dozvolu da koristi američko oružje za napade na rusku teritoriju, pod uslovom da gađa samo ciljeve u blizini granice u blizini Harkova. Posle ove odluke, Ukrajina može da koristi rakete "HIMARS", koje su joj isporučile SAD, za napade na ruske vojnike i komandne centre u Rusiji, ali joj i dalje nije dozvoljeno korišćenje američkih sistema velikog dometa.

Na sličan potez nedavno su se odlučile Nemačka, Francuska, Britanija i još neke evropske zemlje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pohvalio je Bajdenovu odluku i rekao da je to „korak napred“ u odbrani Harkova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)