BIZARNO: U istom gradu u poslednje tri godine pronađene tri napuštene bebe - Sve imaju istog oca i majku

Novosti online

04. 06. 2024. u 12:40

NOVOROĐENČE pronađeno ranije ove godine u Njuhamu, u istočnom Londonu, treće je dete koje su napustili isti roditelji. DNK testovi dostavljeni Porodičnom sudu u istočnom Londonu potvrdili su da je beba Elsa sestra dveju drugih beba, dečaka i devojčice, pronađenih u vrlo sličnim okolnostima 2017. i 2019. godine.

БИЗАРНО: У истом граду у последње три године пронађене три напуштене бебе - Све имају истог оца и мајку

Foto A. Stanković

Uprkos apelima gradske policije, njihovi roditelji nisu otkriveni. Bi-Bi-Si je dobio posebno dopuštenje suda da objavi informacije o rodbinskoj povezanosti pronađenih beba. Sutkinja Karol Atkinson poručila je kako je priča od velikog javnog interesa budući da se bebe vrlo retko napuštaju u modernoj Britaniji.

Objavu informacije nisu podržale lokalne vlasti ni engleska Služba za savetovanje te podršku deci i porodicama, koja savetuje sudove o najboljim interesima dece.

Iz policije su takođe poručili da ne žele "nenamerno promovisati ili podsticati majke da ostavljaju neželjene bebe na javnim mestima".

G.Čvorović

Rođena sat vremena pre pronalaska

Elsu je pronašao čovek koji je u januaru ove godine šetao psa. Radilo se o najhladnijoj noći u godini, a Elsa je bila zamotana samo u ručnik u torbi. Druge dve bebe, dečak Heri i devojčica Roman, takođe su pronađene u istom delu Londona. 

Dokumenti navode da je Elsa imala pupčanu vrpcu, a doktori procenjuju da je rođena samo sat vremena pre nego što je pronađena. Bila je izuzetno hipotermična u trenutku pronalaska i plakala je. Sud je objavio da će Elsa, Heri i Roman znati da su rodbinski povezane i da već postoje planovi da imaju neki oblik kontakta dok odrastaju.

U Engleskoj i Velsu slučajevi napuštanja novorođenih beba vrlo su retki. Kancelarija za nacionalnu statistiku poslednji je put objavila podatke 2015, a prema njima nije zabeleženo nijedno napuštanje bebe u prethodne tri godine. 

Mediji su izvestili o napuštenoj bebi u Hakniju, u istočnom Londonu, 2020, te još jednoj u Birmingemu 2021. Njihovim se majkama na kraju ušlo u trag nekoliko meseci kasnije.

(Indeks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru