"AMERIKA POLICIJSKA DRŽAVA": Lavrov o oduzimanju pasoša Skotu Riteru

Novosti online

04. 06. 2024. u 14:41

ODUZIMANjE pasoša bivšem američkom obaveštajcu i vojnom analitičaru Skotu Riteru je još jedan primer toga da su se Sjedinjene Američke Države pretvorile u policijsku državu, Rusija protiv toga ništa ne može da preduzme u pravnom smislu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

АМЕРИКА ПОЛИЦИЈСКА ДРЖАВА: Лавров о одузимању пасоша Скоту Ритеру

Foto AP

Prema njegovim rečima, Skot Riter nije ruski građanin, niti je tražio rusko državljanstvo i zato se sa pravnog stanovišta ništa ne može uraditi.

- Ali našu ocenu nije teško pogoditi. Ovo je još jedan primer, uz mnogobrojne druge, koji potvrđuje da su Sjedinjene Države koje sebe nazivaju liderom demokratije u celom svetu, odavno postale policijska država - naglasio je Lavrov.

Bivši američki obaveštajac Skot Riter saopštio je da mu je po nalogu Stejt departmenta oduzet pasoš prilikom ukrcavanja u avion, te je zbog toga sprečen da otputuje u Rusiju na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu.

Stejt department je povodom vesti o incidentu sa Riterom saopštio za Sputnjik da ne može da komentariše status pasoša američkog građanina.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA: Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO LUDILO SE PRENELO NA ULICE! Hrvati i Albanci nastavili sa skandalima (VIDEO)