"PREDSEDNIK FRANCUSKE BLEFIRA" Vašington post: Makron bi se mogao naći u nezgodnoj poziciji zbog ovoga

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 06. 2024. u 20:30

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron blefira kada predlaže slanje vojnih instruktora u Ukrajinu, mogao bi se naći u nezgodnoj poziciji ako ruski lideri prozre njegov blef, navodi se u tekstu Vašington posta.

ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКЕ БЛЕФИРА Вашингтон пост: Макрон би се могао наћи у незгодној позицији због овога

Foto: Profimedia

Kako se navodi, Makronova nova ideja deluje ambiciozno i rizično, uprkos činjenici da je planirano da instruktori budu raspoređeni daleko od prve linije fronta. Ovim predlogom Makron nastoji da stvori „stratešku dvosmislenost“, tako što će naterati Moskvu da nagađa šta on namerava da uradi uz pomoć ovih instruktora.

Problem je, kako navodi list, u tome što će, ukoliko se ovaj blef otkrije, francusko rukovodstvo imati ozbiljnije i nepredvidljivije posledice u poređenju sa isporukama Kijevu različitih sistema naoružanja koje ranije Kijevu uskraćivao.

List napominje da za Makrona situaciju komplikuje činjenica da on praktično nije pripremio francusko društvo za pogibiju sugrađana u Ukrajini. Osim toga, većina glavnih francuskih saveznika u NATO-u, koji se i sami snažno protive raspoređivanju svojih trupa u Ukrajinu, malo je verovatno da će ući u direktnu konfrontaciju sa Rusijom zbog mogućih žrtava među francuskim instruktorima, navodi se u tekstu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA -  Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi