ZAHAROVA ŽESTOKO ZAPRETILA: Makronu se ove reči neće dopasti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 06. 2024. u 07:55

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je Francusku na mere odmazde, komentarišući pretnje francuskog Ministarstva spoljnih poslova da će uvesti "sankcije ruskim diplomatama u Parizu".

ЗАХАРОВА ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИЛА: Макрону се ове речи неће допасти

Foto: Profimedia/Tanjug AP

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je ranije zapretilo da komentari ruske diplomatske misije u Parizu u vezi sa mogućim slanjem francuskih vojnih instruktora u "Ukrajinu neće ostati bez posledica".

- Onda ću dodati i opciju D: ako naše diplomate budu dirnute, dobićete uzvratne mere - napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je pojasnila, takve pretnje su usledile nakon što je portparol ruske ambasade u Francuskoj prokomentarisao reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će "francuski instruktori, ako budu poslati u Ukrajinu, postati legitimna meta ruskih oružanih snaga".

Predstavnik ambasade je posebno rekao da instruktori koji uče ukrajinske militante da bolje gađaju Ruse postaju legitimna meta – "u ratu, kao u ratu".

Šta se tačno nije dopalo zvaničnom Parizu, upitala je Zaharova i ponudila tri opcije kao odgovor.

- Prva je da još uvek postoji tradicija postavljanja pitanja. Druga da još uvek postoji tradicija davanja odgovora na pitanja, a treća je moguća smrt Francuza u Ukrajini, koju su francuske vlasti prethodno odlučno negirale - navela je.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron, u intervjuu britanskom časopisu "Ekonomist", dozvolio da se razmotri pitanje slanja trupa u Ukrajinu ako to "Kijev zatraži i ako ruske snage probiju liniju fronta".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: VULKAN GRINDAVIK U NOVOJ ERUPCIJI: Pogledajte snimak lave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije