"KAKO RAZMIŠLJAJU JENKIJI I NJIHOVI EVROPSKI PSI" Medvedev: Zemlje koje smatraju SAD za neprijatelja, naši su prijatelji

Novosti online

06. 06. 2024. u 10:07

ZEMLjE koje smatraju Sjedinjene Države za neprijatelja, naši su prijatelji, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

КАКО РАЗМИШЉАЈУ ЈЕНКИЈИ И ЊИХОВИ ЕВРОПСКИ ПСИ Медведев: Земље које сматрају САД за непријатеља, наши су пријатељи

Dmitrij Medvedev, Foto AP

On je na svom Telegram kanalu napisao da je izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o potencijalnom slanju ruskog oružja u druge zemlje koje su u sukobu sa Zapadom veoma značajna promena spoljne politike Rusije.

Prema njegovim rečima, Putin je juče prvi put pomenuo mogućnost slanja ruskog oružja u regione koji su u sukobu sa državama snabdevačima Kijeva oružjem.

- Drugim rečima, onima snagama koje su u sukobu sa Amerikom i zemljama NATO-a. To je veoma značajna promena naše spoljne politike. Kako razmišljaju Jenkiji i njihovi evropski psi: mi imamo pravo da isporučujemo bilo koje oružje Ukrajini (tj. neprijatelju naše zemlje), a sve druge zemlje ne mogu da pomažu Rusiji - naveo je on.

Medvedev je dodao da namerno nisu navedeni regioni u koje bi moglo da bude poslato rusko oružje, to mogu biti svi koji smatraju SAD za neprijatelja, što znači da su oni za Rusiju prijatelji.

- Neka sada SAD i njihovi saveznici osete na svojoj koži kako izgleda kada neko treći primeni rusko oružje. Ta treća lica i regioni namerno nisu imenovani, ali to mogu biti svi oni koji Pindostan (Amerika žargonski) smatraju svojim neprijateljima. Bez obzira na njihova politička ubeđenja i međunarodno priznanje. Njihov neprijatelj je Amerika, znači nama su prijatelji - rekao je on, dodajući da bi želeo da ta primena ruskog oružja bude što razornija po njihove i ruske protivnike.

Neka gore paklenom vatrom ranjivi objekti država koje isporučuju oružje Kijevu, zajedno sa onima koji rukovode tim zemljama, rekao je Medvedev.

- A mi ćemo se radovati njihovim uspešnim napadima na naše zajedničke neprijatelje - dodao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM: Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)