"RUSIJA JE TA KOJA JE OVDE AGRESOR" Stejt department: Putin neprestano doprinosi eskalaciji sukoba

Tanjug

06. 06. 2024. u 14:08

AMERIČKI Stejt department saopštio je danas da dozvola koju je Amerika dala Ukrajini da koristi oružje na ruskoj teritoriji neće doprineti eskalaciji rata.

РУСИЈА ЈЕ ТА КОЈА ЈЕ ОВДЕ АГРЕСОР Стејт департмент: Путин непрестано доприноси ескалацији сукоба

Foto MO Ukrajine

- Nastavićemo da preduzimamo odgovarajuće korake kako bismo odgovorili na ono što je predsednik (Rusije Vladimir) Putin uradio kako bismo omogućili Ukrajini da se odbrani. Ali opet, Rusija je ta koja je ovde agresor - rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, navodi resorno ministarstvo.

On je naglasio da je Rusija ta koja premešta svoju vojnu opremu do granice i koristi je za napad na civilne ciljeve, tako da iz tog razloga, Sjedinjene Američke Države smatraju da Ukrajina treba da ima mogućnost da se brani.

- Rekao bih da je Vladimir Putin taj koji neprestano doprinosi eskalaciji ovog sukoba i mi (Amerika) mislimo da je ovo (dozvola za davanje oružja) odgovarajući odgovor - naveo je Miler.

Prošle nedelje Ukrajina je potvrdila da je dobila ograničeno ovlašćenje za napad na ciljeve u Rusiji oružjem koje je isporučila Amerika.

Bela kuća je objasnila da se američka dozvola za korišćenje oružja odnosi, ne samo na Harkovsku, već i na Sumsku oblasti.

Ovlašćenje se ne odnosi na rakete "atakams" dugog dometa.

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA: Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči