SIJARTO U ​​SANKT PETERBURGU: Uprkos pritiscima Mađarska neće odustati od nafte i gasa iz Rusije

Tanjug

06. 06. 2024. u 14:29

MAĐARSKA uprkos pritisku Zapada neće odustati od isporuka nafte i gasa iz Rusije, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF).

СИЈАРТО У ​​САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Упркос притисцима Мађарска неће одустати од нафте и гаса из Русије

Foto Tanjug

Prema njegovim rečima, Budimpešta uprkos geopolitičkim i ideološkim pritiscima nije spremna da odustane od efikasnog partnerstva koje ima u oblasti snabdevanja energentima sa Rusijom.

- Kada zemlja odluči da kupuje energente iz nekih izvora, za Mađarsku to nije politička odluka, već praktično pitanje - naglasio je Sijarto.

Mađarski ministar spoljnih poslova je naveo da njegova zemlja i dalje misli da energetsku politiku ne treba posmatrati kao komponentu geopolitičke agende, prenosi TASS.

U Rusiji je juče počeo Sanktpeterburški međunarodni ekonomski forum koji se održava pod sloganom "Formiranje novih oblasti rasta kao kamen temeljac multipolarnog sveta".

Forum će trajati do 8. juna, a program obuhvata više od 150 tematskih sesija kojima će prisustvovati više od 1.000 moderatora i govornika.

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA: Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama