"POSTALI SU GLAVNI SPONZOR TERORIZMA": Zaharova nikad oštrija - "Potpisujem da je tako"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 06. 2024. u 18:28

ZAPAD je glavni snabdevač oružjem za teroriste – preko Kijeva ono stiže do Afrike, Bliskog istoka i ćelija u samoj Zapadnoj Evropi, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

ПОСТАЛИ СУ ГЛАВНИ СПОНЗОР ТЕРОРИЗМА: Захарова никад оштрија - Потписујем да је тако

Foto: Profimedia

- Zemlje NATO-a, svetska manjina isporučuje oružje i, sada se usredsredite – isporučuju oružje terorističkom režimu. Što je najgore, to čine apsolutno nekontrolisano -  upozorila je diplomata.

S tim u vezi, podsetila je na predviđanje izvesnog ministra spoljnih poslova jedne od zemalja Persijskog zaliva, izrečeno pre nekoliko godina, o tome da će uskoro zapadni deo Evrope postati glavni sponzor međunarodnog terorizma.

- Potpisujem da je tako. Teroristi će koristiti oružje koje su SAD isporučivale kijevskom režimu. To oružje se već nalazi u zapadnom delu Evrope, na severu Afrike i na Bliskom istoku - naglasila je Zaharova.

Ona je napomenula da je ranije Evropa patila od međunarodnog terorizma.

- Zapadna Evropa nikada nije bila sponzor međunarodnog terorizma, a sada će biti. I ona toga još uvek nije svesna. Umeju samo da menjaju avatare na svojim nalozima na društvenim mrežama kada se tu i tamo dese teroristički napadi. Ne znaju kako je postati zemlja u kojoj deluju moćne terorističke ćelije. One su već kod njih i podrivaće zapadnu Evropu sve više i više - zaključila je diplomata.

U isto vreme, ona je ocenila da zapadni deo Evrope nema imuniteta da se tome odupre.

- Pravo ne funkcioniše - nema zakona. Nema morala. Religija koja je nekako to sputavala, zgažena je, ponižena. Ljudi su demoralisani, ne mogu da razlikuju dobro od zla - konstatovala je Zaharova.

Međunarodni ekonomski forum počeo je juče i traje do 8. juna, a glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Osnova multipolarnosti — formiranje novih centara rasta“. Ruski predsednik Vladimir Putin će se obratiti na plenarnoj sednici foruma 7. juna.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM  - Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto