RUSKI BRODOVI STIŽU NA 300 KILOMETARA OD AMERIKE: Poznato i da li nose nuklearno oružje (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 06. 2024. u 22:26

GRUPA brodova ruske mornarice 12. juna stiže u zvaničnu posetu Kubi, saopštilo je kubansko Ministarstvo odbrane.

РУСКИ БРОДОВИ СТИЖУ НА 300 КИЛОМЕТАРА ОД АМЕРИКЕ: Познато и да ли носе нуклеарно оружје (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

- U periodu od 12. do 17. juna 2024. godine u zvaničnu posetu luci Havane doploviće grupa brodova ratne mornarice Ruske Federacije. Grupu čine četiri broda - naveo je vojni resor.

U saopštenju se precizira da je reč o fregati „Admiral Gorškov“, nuklearnoj podmornici „Kazanj“, tankeru „Akademik Pašin“ i spasilačkom tegljaču „Nikolaj Čiker“.

- Ta poseta povezana je sa istorijskim, prijateljskim odnosima Rusije i Kube i odvija se u strogoj saglasnosti sa međunarodnim pravilima. Nijedan brod ne nosi nuklearno oružje, tako da njihov boravak u našoj zemlji ne predstavlja pretnju po region - dodaje se u saopštenju.

Vojni resor je takođe saopštio da će tokom njihovog boravka na Kubi biti realizovan program koji uključuje posetu komandantnu kubanske mornarice i gubernatoru Havane, kao i posetu mesta od istorijskog i kulturnog značaja.

„Po dolasku u luku, sa jednog od brodova biće ispaljen 21 pluton u znak pozdrava, na šta će uslediti odgovor artiljerijske baterije Revolucionarnih Oružanih snaga Kube iz tvrđave San Karlos de la Kabanja, “, preciziralo je Ministarstvo odbrane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM - Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)