ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA ZAPAD: Nije prvi put da njihovi mediji ne vide zločine nad civilima i decom, nisu videli ni u Srbiji

Novosti online

07. 06. 2024. u 13:08

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova primetila je da Zapad čak i temu dece koristi licemerno i zarad ispunjenja sopstvenih interesa i da iz tih razloga ne dozvoljava svojim medijima da pišu o ubistvima palestinske dece u Gazi.

ЗАХАРОВА СЕ ОБРУШИЛА НА ЗАПАД: Није први пут да њихови медији не виде злочине над цивилима и децом, нису видели ни у Србији

Foto: Profimedia

- Zapadni mediji su naučeni da i danas ne vide ubistva hiljade dece za samo nekoliko meseci – 15.000 ubijene palestinske dece je užasavajući podatak kojem niko ne može da nađe pandana u istoriji - rekla je Zaharova na brifingu.

Nije prvi put da zapadni mediji ne primećuju zločine nad civilnim stanovništvom, rekla je Zaharova i navela da ih nisu videli ni tokom bombardovanje Srbije 1999. godine, niti su ih primetili tokom okupacija nezavisnih država poput Iraka ili Sirije.

Najveće medijske kuće na Zapadnu ne govore o ubijanju palestinskih civila i dece, iako im je nekad bila dovoljna priča jednog deteta koja je mogla da utiče na usvajanje zakona, rezolucija ili deklaracija – kako je to bilo sa Sirijom, navela je Zaharova.

- U Siriji je život jednog poginulog deteta bio dovoljan da Zapad organizuje forume, usvaja zakone, rezolucije i deklaracije. U Donbasu su deca ginula stalno, a Zapad to nije video - navela je Zaharova.

Sada na hiljade dece gine u Gazi i čitavom regionu, ali Zapad je svoje novinare naučio da ne vide to, dodala je Zaharova.

Međutim, za sve postoji kazna, poručila je zvanična predstavnica ruskog ministarstva.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: VULKAN GRINDAVIK U NOVOJ ERUPCIJI: Pogledajte snimak lave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)