HANTER JE I MENE NAVUKAO NA KREK: Bivša devojka Bajdenovog sina svedočila povodom optužbi na njegov račun

A.Vojinović

08. 06. 2024. u 13:32

ZABRINULA sam se za Hantera kad sam primetila da izgleda iscrpljeno. Uplašila sam se da je ponovo počeo da uzima drogu, a onda sam mu pretresla automobil. U vozilu sam, među gomilom odeće i smeća, pronašla ostatke krek kokaina i pribor za korišćenje. I pištolj, očigledno.

ХАНТЕР ЈЕ И МЕНЕ НАВУКАО НА КРЕК: Бивша девојка Бајденовог сина сведочила поводом оптужби на његов рачун

Tanjug

Ovo je, na suđenju koje se vodi protiv Hantera Bajdena (54), sina predsednika SAD Džozefa, povodom optužbi za nelegalnu kupovinu i posedovanje vatrenog oružja, posvedočila njegova bivša devojka Hali Bajden. Udovica Boa Bajdena, najstarijeg sina šefa Bele kuće koji je preminuo 2015, ispričala je u sudnici u Vilmingtonu, u Delaveru, da se uspaničila kada je pronašla pištolj 23. oktobra 2018. godine u automobilu svog tadašnjeg dečka.

- Nisam želela da se povredi. Nisam htela da ga moja deca pronađu i povrede se. Bojala sam se da ga dotaknem. Nisam znala da je napunjen. Zatim sam ga umotala u kožnu torbicu, strpala ga u ljubičastu kesu i odvezla se do obližnje prodavnice, gde sam pištolj bacila u kantu za smeće. Sada shvatam da je to bila glupa ideja - rekla je porotnicima Hali Bajden.

Tvrdila je da u početku nije planirala da kaže Bajdenu šta je uradila. Ali, kada se tog jutra probudio, shvatio je da pištolja nema. "Jesi li to uzela od mene Hali", glasila je poruka koju joj je Hanter poslao, a koja je pokazana na suđenju. "Stvarno treba da mi pomogneš da razmislim odmah, Hali. Ovo je veoma ozbiljno", napisao je navodno on. Ona je, zatim, posvedočila da se na njegovu inicijativu vratila u prodavnicu da pronađe pištolj, ali nije uspela. Zatim je otišla u policiju i poslala mu poruku: "Ja ću preuzeti krivicu. Ne želim da živim ovako", preneo je Bi-Bi-Si.

Njeno svedočenje privuklo je veliku pažnju naročito jer je govorila o Hanterovoj zavisnosti od droge. Njemu se na teret stavlja da je, prilikom kupovine oružja u oktobru 2018, svesno lagao na formularu da nije korisnik ili zavisnik od droge, što je krivično delo u SAD. Istakla je i da je Bajdenov naslednik uticao na nju da i sama proba nedozvoljene supstance, što je opisala kao strašno iskustvo kog se stidi.

- Tek pošto smo ušli u vezu, saznala sam da koristi drogu. Krek kokain sam našla i u svojoj kući, a više puta sam ga videla kako se drogira. Od kreka je bio uzbuđen ili napet, ali u drugim situacijama bio je funkcionalan. Od avgusta 2018. sam prestala da uzimam drogu, dok je Hanter nastavio - navela je ona.

Tužilac je Bajdenovu bivšu partnerku pitao i za poruku koju joj je Hanter dan nakon što je kupio pištolj, u kojoj je navodno napisao da čeka dilera po imenu Muki. Ona je na to odgovorila da je kupovao krek kokain. Dva dana nakon nabavke, poslao joj je poruku da "spavao u autu dok je pušio krek".

Informacije koje je porota mogla da čuje od bivše devojke Bajdenovog sina nikako mu ne idu u prilog, zbog čega američki mediji već sada predviđaju da će Hanter da izgubi suđenje, iako se očekuje saslušanje još nekoliko svedoka. Branilac optuženog Ejbi Louel i dalje ne želi da otkrije da li će Hanter svedočiti tokom suđenja. Odbrana tvrdi da se Bajden u vreme kupovine oružja oporavljao od zavisnosti i da je iskreno odgovorio na pitanje da li je zavisnik ili korisnik zabranjenih supstanci.

Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna od maksimalnih 25 godina zatvora. Šef Bele kuće izjavio je da neće pomilovati svog sina Hantera, u slučaju da bude osuđen, već da će prihvatiti ishod suđenja.

Kluni zvao Belu kuću zbog supruge?

AMERIČKI glumac Džordž Kluni navodno je pozvao Belu kuću da se požali jer je predsednik SAD Džozef Bajden kritikovao pravne poteze Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da uhapsi izraelskog premijera Benjamina Netanijahua na osnovu optužbi za ratne zločine, što je slučaj na kojem je radila Klunijeva supruga Amal. Prema izvorima "Vašington posta", Kluni je pozvao Bajdenovog savetnika Stiva Riketija, da izrazi zabrinutost zbog toga kako je predsednik SAD osudio najavu glavnog tužioca Karima Kana kao nečuvenu i nagovestio sankcije protiv suda. Kako se navodi, glumac je bio posebno uznemiren zbog tog izbora reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)