NE NAZIRE SE KRAJ, A OVAKO ĆE RUSIJA DEJSTVOVATI: Putin otkrio detalje o njihovom nuklearnom naoružanju, pa pomenuo i uslove za pregovore

Милица Шкорић
Milica Škorić

07. 06. 2024. u 17:08

PREDSEDNIK Rusije Vladmir Putin se obraća učesnicima Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

НЕ НАЗИРЕ СЕ КРАЈ, А ОВАКО ЋЕ РУСИЈА ДЕЈСТВОВАТИ: Путин открио детаље о њиховом нуклеарном наоружању, па поменуо и услове за преговоре

Foto Tanjug/AP

Putin je izjavio kako će Rusija dejstvovati u situaciji kada Amerika pumpa Ukrajinu naoružanjem, te da se u takvoj situaciji ne nazire kraj rata u Ukrajini, samim tim se postavlja pitanje da li je potrebno eskalirati situaciju nuklearnim naoružanjem.

Putin je rekao da Rusija nikada nije inicirala retoriku po pitanju primene nuklearnog naoružanja – Rusija ima nuklearnu doktrinu u kojoj je sve temeljno napisano.

Reč je o primeni nuklearnog naoružanja isključivo u uslovima kada je ugrožen suverenitet Ruske Federacije, a trenutno takvih uslova nema, dodao je Putin.

Ruski predsednik se osvrnuo i na pitanje brzine rešavanja vojne operacije u Ukrajini rekavši da je to direktno povezano sa gubicima unutar ruske vojske.

- Imajući to u vidu daleko je važnije sačuvati živote vojnika koji se bore u zoni specijalne vojne operacije - naglasio je on.

Pregovori sa Ukrajinom

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da pregovori Rusije i Ukrajine treba da budu zasnovani na aktuelnim realnostima.

- Čak i ako uzmemo te sporazume u Istanbulu kao osnovu, ipak moramo poći od stvarnosti današnjeg dana - rekao je Putin na plenarnoj sednici SPIEF-a.

-Dakle, ako želite da pregovarate, možete naći nekoga sa kim ćete pregovarati. Spremni smo za te pregovore, ali samo, ponavljam, pod uslovima koje smo dogovorili kada smo započinjali te pregovore u Minsku, a zatim u Istanbulu, a ne na nekim nagađanjima - dodao je on.

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM - Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi