"PUTIN SE NEĆE ZAUSTAVITI": Američki ministar odbrane otkrio šta će biti kada padne Ukrajina

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

07. 06. 2024. u 18:01

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da nova politika Vašingtona koja dozvoljava ukrajinskoj vojsci da izvodi ograničene napade unutar Rusije američkom municijom biti "veoma, veoma korisna Ukrajincima u budućnosti".

ПУТИН СЕ НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ: Амерички министар одбране открио шта ће бити када падне Украјина

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

Ostin je razgovarao sa novinarom Si-En-En Volfom Blicerom, gde se pridružio drugim svetskim liderima povodom osamdesete godišnjice Dana D, uključujući predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskog premijera Rišija Sunaka i kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Ostinovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je Bajden dao Ukrajini dozvolu da napadne američkom municijom unutar ruske teritorije, iako je te napade ograničio na mete blizu granice Harkova, gde su ruske snage koncentrisale svoje napore.

Upitan o slabljenju podrške u SAD, Ostin je rekao da veruje da postoji "snažna podrška Ukrajini" među obe političke stranke, uprkos višemesečnom odlaganju slanja poslednjeg paketa pomoći u Kongresu.

Naglasio je da smatra da se ruski predsednik Vladimir Putin verovatno neće zaustaviti na Ukrajini, već da će se konflikt proširiti''.

- Ukrajina je važna, ne samo za potrebe Ukrajine, ne samo za Evropu – važna je za nas i za ceo svet. Moramo da se uverimo da Putin nema mogućnost da zgazi Ukrajinu jer, kao što je predsednik (Bajden) rekao, postoje dobre šanse, gotovo izvesne, da se Putin tu neće zaustaviti. Nastaviće da napreduje u drugim aktima agresije - rekao je Ostin.

(CNN)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM - Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!