ORBAN ISPROZIVAO EU: Kada bi oni želeli da bude mir, prekid vatre bi nastupio za 24 časa, ali...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

08. 06. 2024. u 08:30

RUKOVODSTVO EU moglo bi da zaustavi sukob u Ukrajini za 24 sata da želi, međutim, oni žele direktan sukob s Rusijom i kreću se ka tome, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

ОРБАН ИСПРОЗИВАО ЕУ: Када би они желели да буде мир, прекид ватре би наступио за 24 часа, али...

Foto: Profimedia

- Kada bi rukovodstvo EU sada želelo da bude mir, prekid vatre bi nastupio na frontu za 24 sata. Trebalo bi samo da kažu: ‘Dragi Ukrajinci, neophodan je prekid vatre, morate da stanete, nećemo više davati ni oružje ni novac dok se ne obustavi vatra i ne počnu pregovori’. Bivši američki predsednik Donald Tramp to može da sredi za dan - rekao je Orban u intervjuu za TV2.

Orban je dodao da ako zapadne zemlje nastave da donose odluke o slanju Ukrajini oružja sve većeg dometa istim tempom kao i do sada, uskoro ćemo se približiti poslednjoj tački nakon čega će se zapadnoevropski ili američki vojnici pojaviti u Ukrajini.

- Ovog trenutka smo na nekoliko centimetara od direktnog sukoba - upozorio je on i dodao da lideri EU to žele.

Podsetimo, Orban se u martu sastao sa Trampom koji je rekao da neće davati novčanu pomoć Ukrajini ako ponovo postane predsednik, a Evropa bez Amerike ne može da finansira taj sukob i on bi onda završio.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM: Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije