ODGOVOR NA MASAKR: Abas traži hitnu sednicu SB UN

Novosti online

08. 06. 2024. u 20:09

PALESTINSKI predsednik Mahmud Abas zatražio je hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog izraelskog napada na izbeglički kamp Nuseirat u kojem je poginulo više od 200 Palestinaca.

ОДГОВОР НА МАСАКР: Абас тражи хитну седницу СБ УН

Foto: EPA

"Kao odgovor na užasan masakr koji su jutros počinile izraelske okupacione snage u izbegličkom kampu Nuseirat, predsednik Mahmud Abas je naložio palestinskom specijalnom predstavniku pri UN da zatraži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN kako bi se razgovaralo o posledicama krvoprolića“, navela je palestinska agencija Vafa.

Dodaje se da je Abas u kontaktu sa relevantnim arapskim i međunarodnim stranama u cilju održavanja ove hitne sednice SB UN.

On je naglasio da međunarodna zajednica mora hitno da interveniše kako bi zaustavila tragediju palestinskog naroda u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, piše Vafa.

Ranije danas, u izraelskom bombardovanju kampa Nuseirat ubijeno je 210 osoba, a povređeno je oko 400 ljudi, prema podacima palestinskih vlasti u enklavi.

Hamas: Nekoliko talaca ubijeno u izraelskoj operaciji u izbegličkom kampu

Portparol Hamasove brigade Al-Kasam Abu Ubajda saopštio je da je nekoliko talaca ubijeno u izraelskoj operaciji spasavanja zarobljenih u izbegličkom kampu Nuseirat i obližnjim područjima u centralnom Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Izraelske vlasti su saopštile da je danas preminuo komandant antiterorističke jedinice Jamam, 28-godišnji Jitav Lev Halevi, koji je ranjen tokom operacije na Zapadnoj obali 4. maja, javlja Tajms of Izrael. Oslobođeni su Noa Argamani, Almong Meir Jan, Andrej Kozlov i Šlomi Ziv, koji su bili u među taocima koje je oteo Hamas 7. oktobra sa muzičkog festivala Supernova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd