ORBAN RASKRINKAO NAMERE ZAPADA: "NJihov plan je apsolutno jednostavan, jer se radi o..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 06. 2024. u 08:05

ZAPADNE zemlje žele vojno da pobede Rusiju u sukobu u Ukrajini da bi se dokopale njenog bogatstva, kao što su to pokušavale da urade devedesetih godina prošlog veka, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu televiziji Hir

ОРБАН РАСКРИНКАО НАМЕРЕ ЗАПАДА: Њихов план је апсолутно једноставан, јер се ради о...

Foto: AP

- Zapadni lideri, koji su militaristički nastrojeni, žele da vojno poraze Rusiju. Njihov briljantan plan je apsolutno jednostavan, jer se radi o novcu koji daje uticaj i moć -  rekao je on odgovarajući na pitanje zašto Zapad želi da vojno porazi Rusiju u ukrajinskom sukobu.

S tim u vezi, Orban je podsetio na period 1990-ih kada su, po njegovim rečima "Evropljani bili dočekani u Rusiji raširenih ruku i slobodno prodirali u rusku ekonomiju“.

Premijer smatra da je Zapad tada pokušao da eksploatiše Rusiju i Ukrajinu, ali da su Rusi na kraju preuzeli sve u svoje ruke i organizovali ekonomiju po svom nahođenju.

Sada bi mnogi na Zapadu želeli da se vrate u ta vremena, „maštaju o velikoj perestrojci na Istoku“ i nadaju se da će im sukob u Ukrajini pružiti prilike za to, objasnio je Orban.

Prema njegovom mišljenju, razni „dobavljači oružja, kreditori, berzanski špekulanti“ već pokušavaju da profitiraju iz ovog sukoba.

- A sada ću vam ispričati jednu relativno skoriju priču. Amerikanci promovišu odličan predlog da će Ukrajini ponovo dati kredit od 40 milijardi dolara, a Evropljani će, zauzvrat, garantovati. da će Ukrajinci vratiti ovaj dug - rekao je premijer Mađarske.

Orban je podsetio da je Ukrajina sada zatrpana dugovima, dok je ranije bila bogata zemlja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BITKA ZA KARTUM: Pogledajte snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)