ZAHAROVA OBJASNILA: Zapad koristi Ukrajinu za jednu stvar

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 06. 2024. u 21:26

ZAPADU više nije potrebna Ukrajina, ona im je bila potrebna samo za jednu stvar – da Rusiji, kako to kažu zapadnjaci, nanesu strateški poraz, rekla je za TASS portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

ЗАХАРОВА ОБЈАСНИЛА: Запад користи Украјину за једну ствар

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Zaharova je potvrdila da se napadi na rusku teritoriju izvode uz instrukcije Zapada i objasnila da je "Ukrajina iz tog razloga bila izabrana kao instrument, teritorija sa koje će moći da se izvode napadi" na Rusku Federaciju.

- To (ukrajinski režim) je režim koji može da realizuje odgovarajuće zapadne ideje - objasnila je portparolka MSP-a Rusije, dodajući da "postoji čitava koncepcija kako Zapad Ukrajinu koristi u toj svojoj nametljivoj manijačkoj ideji da se bori sa nama.

Kao primer, diplomata je navela to što su američke društvene mreže dugo godina regrutovale "antiruski nastrojene" ljude iz Poljske, Ukrajine, koje su zapadnjaci, zbog njihovog znanja ruskog jezika, koristili za vođenje kanala "usmerenih protiv Rusije". 

Podsetila je i da su se neretko dešavali slučajevi takozvanog "telefonskog terorizma", kada su Ukrajinci zvali škole, bolnice, vrtiće i druge objekte, i tvrdili da su u njima podmetnute bombe.

Ove ljude Zapad je koristio za različite ciljeve, dodala je portparolka, objasnivši da je sve to deo šireg plana da se Rusiji nanese strateški poraz. 

BONUS VIDEO: RUSI LANSIRALI RAKETU - Pogledajte teretni svemirski brod MS-27

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama