"JOŠ UVEK PRIKUPLJAMO PODATKE" Meloni: Prerano govoriti o drugom mandatu Ursule fon der Lajen

Tanjug

10. 06. 2024. u 10:57

ITALIJANSKA premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da je suviše rano da odgovori na pitanje o drugom mandatu za predsednicu Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

ЈОШ УВЕК ПРИКУПЉАМО ПОДАТКЕ Мелони: Прерано говорити о другом мандату Урсуле фон дер Лајен

Foto. Tanjug/AP

- Još uvek prikupljamo podatke da bismo razumeli većinu, ali i dalje postoji većina koja je podržavala Ursulu, ali stranke koje nisu deo ove većine takođe rastu - rekla je Melonijeva, govoreći za italijanski radio RTL o rezultatima izbora za Evropski parlament (EP).

Ona je dodala da rezultati na izborima pokazuju zahtev građana da EU više obrati pažnju na desnicu i da će Italija imati ključnu ulogu u Evropi.

Melonijeva je ocenila da je izborni uspeh Marin le Pen u Francuskoj veoma važan i da ukazuje na dešavanja u Francuskoj i ostalim evropskim državama.

Govoreći o niskoj izlaznosti na izborima za EP, Melonijeva je kazala da građani posmatraju EU kao udaljenu.

- Mislim da nam je potrebna Evropa koja je više sposobna da sluša svoje građane, da im manje zadire u živote, ali koja se nosi sa velikim pitanjima koja spadaju u njene nadležnosti - napomenula je Melonijeva.

Njena stranka "Braća Italije" osvojila je 28,85 odsto glasova na izborima za EP, dok je na drugom mestu levičarska opoziciona Demokratska partija sa 24,04 odsto, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO: RUSKI SUPERSONIČNI LOVCI: Pogledajte lovce Su-34 koji koriste municiju dostavljenu iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače