FON DER LAJENOVA O IZBORIMA ZA EP: Otkrila sa kime će prvo razgovarati o formiranju većine

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 06. 2024. u 14:59

ŠEFICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da će prvo razgovarati sa socijaldemokratama i liberalima u Briselu, sa kojima je sarađivala i u prošlosti, kako bi bila formirana većina nakon izbora za Evropski parlament.

ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВА О ИЗБОРИМА ЗА ЕП: Открила са киме ће прво разговарати о формирању већине

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

- Tokom predizborne kampanje, naporno sam radila da izgradim široku i efektivnu većinu u korist snažne Evrope. Iz tog razloga, sada ćemo se približiti velikim političkim porodicama koje su takođe dobro radile sa nama u prošlom mandatu - rekla je ona na konferenciji njene partije CDU.

Na pitanje da li bi razmotrila približavanje partijama koje se nalaze više udesno od njene, kao na primer sa Braćom Italije italijanske premijerke Đorđe Meloni, Fon der Lajenova je rekla da je početni fokus na širim političkim, a ne nacionalnim grupama.

Ona je navela da su se vlasti u Evropi uspešno uhvatile ukoštac sa mešanjima spoljnih aktera u izbore za Evropski parlament i dodala da je to ''bitka koja i dalje traje''.

- Videli smo dosta mešanja ne samo iznutra već i spolja, kao i u vezi sa našim javnim mnjenjem. Postigli smo uspeh u uklanjanju i raskrinkavanju mešanja, ali svakako još nismo sve videli - ocenila je.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI SUPERSONIČNI LOVCI: Pogledajte lovce Su-34 koji koriste municiju dostavljenu iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)