BAJDEN NEĆE DA SVEDOČI: Preti mu 25 godina zatvora

Tanjug

10. 06. 2024. u 19:31

SIN predsednika SAD Hanter Bajden neće svedočiti u suđenju po optužbi da je kriv da nije prijavio da je koristio ilegalne droge kada je kupio revolver 2018. godine, rekao je danas njegov advokat Ebi Louel.

БАЈДЕН НЕЋЕ ДА СВЕДОЧИ: Прети му 25 година затвора

Foto: Printscreen/Jutjub

Bajden se izjasnio se da nije kriv za tri krivična dela koja ga terete da nije prijavio da je koristio ilegalne droge kada je kupio revolver i da je ilegalno posedovao oružje 11 dana.

Prošle nedelje, bivša supruga Hantera Bajdena, bivša devojka i snaja svedočile su o njegovoj upotrebi narkotika, rekavši porotnicima da su kod njega često nalazile drogu, kao i da su bile zabrinute zbog njegove sve veće zavisnosti.

Odbrana je u petak pozvala tri svedoka, uključujući vlasnika prodavnice oružja i zaposlenog i Bajdenovu ćerku Naomi, koja je rekla da je njen otac dobro izgledao kada ga je videla nedelju dana pre i nakon što je kupio pištolj. Ako Hanter Bajden bude osuđen po svim tačkama optužnice, preti mu kazna do 25 godina zatvora, iako optuženi uglavnom dobijaju kraće kazne, prema američkom Ministarstvu pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto