(UZNEMIRUJUĆE): Ovako je snajperista likvidirao pljačkaša koji je držao taoce (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 06. 2024. u 20:34

VIDEO koji je objavila kancelarija šerifa na Floridi prikazuje trenutak kada je snajperista pucao kroz monitor računara i ubio osumnjičenog naoružanog pljačkaša banke koji je držao taoce, javlja Fox News..

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ): Овако је снајпериста ликвидирао пљачкаша који је држао таоце (ВИДЕО)

Foto: Lee County Sheriff's Office

Drama se odigrala 6. februara u Bank of America u Fort Majersu, rekao je šerif Karmin Marseno iz Kancelarije šerifa okruga Li (LCSO). Odazivajući se na poziv, njegovi zamenici su otkrili da osumnjičeni drži nož, a tvrdio je i da ima bombu. Kao taoce je držao muškarca i ženu.

- Neprestano smo pokušavali da pregovaramo sa njim - rekao je Marseno na prethodnoj konferenciji za štampu, dodajući da je u jednom trenutku osumnjičeni držao nož na grlu žene.

Nakon što je osumnjičeni "pokazao nameru da upotrebi smrtonosnu silu", snajperista Specijalne operativne jedinice LCSO ispalio je "planiran i promišljen hitac kroz monitor računara", pogodivši osumnjičenog u sredinu čela i ubivši ga na mestu.

Foto: Lee County Sheriff's Office

 

Osumnjičeni, identifikovan od strane LCSO kao 36-godišnji Sterling Alavaš, pao je na zemlju, a taoci su pobegli.

Nakon što je osumnjičeni upucan, korišćene su šok-bombe kao sredstva za odvraćanje dok je Specijalna operativna jedinica uklanjala taoce i potvrdila da osumnjičeni "više nije pretnja", rekao je šerif.

Foto: Lee County Sheriff's Office

 

Pred kraj videa može se videti kompjuterski monitor sa velikom rupom, ali je i dalje funkcionisao.

- Pucanje kroz prepreke je veština koju snajperisti Specijalne operativne jedinice šerifa okruga Li treniraju i rutinski vežbaju - rekao je javni informativni oficir LCSO poručnik Tod Olmer u videu podeljenom na Fejsbuku.

Foto: Lee County Sheriff's Office

 

- Metak kalibra .308 je specifično izabran zbog svoje poznate balističke pouzdanosti pri prolasku kroz međuprepreke -  dodao je on.

Upozoravamo! Snimak je izuzetno uznemirujuć!

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama