"SITUACIJA SA ZAPADOM SE DODATNO KOMPLIKUJE" Rjabkov: Moguće izmene ruske nuklearne doktrine

Novosti online

11. 06. 2024. u 12:18

NEPRIHVATLjIVE aktivnosti Zapada pokreću pitanje neophodnosti Moskve da svoje dokumente u oblasti nuklearnog obuzdavanja uskladi sa aktuelnim potrebama, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

СИТУАЦИЈА СА ЗАПАДОМ СЕ ДОДАТНО КОМПЛИКУЈЕ Рјабков: Могуће измене руске нуклеарне доктрине

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

Pre nego što se donesu određene odluke, u našoj praksi nema preliminarnog izveštavanja o tome kakve promene se mogu napraviti, odgovorio je diplomata novinarima u Nižnjem Novgorodu na pitanje na koje odredbe ruske nuklearne doktrine mogu uticati moguće promene.

- Jedino mogu da kažem da se situacija dodatno komplikuje. Izazovi koji se povećavaju usled neprihvatljivih aktivnosti SAD i njihovih NATO saveznika, usmerenih na eskalaciju – van svake sumnje stavljaju pred nas pitanje kako osnovni dokumenti u sferi nuklearnog obuzdavanja mogu više da se usklade sa trenutnim potrebama - istakao je Rjabkov.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da je ruska nuklearna doktrina živi instrument i da je moguće izvršiti izmene ukoliko bude potrebno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjE SCENE NA SEVERU RUSIJE: Jun, grad Dudinka okovan ledom, a ljudi- uživaju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!