FSB: Kijev i NATO vrbuju migrante za izvođenje terorističkih napada u Rusiji

Novosti online

11. 06. 2024. u 12:41

UZ podršku obaveštajnih službi NATO-a Ukrajina intenzivno radi na izvođenju terorističkih napada i diverzija u Rusiji, uključujući vrbovanjem radnih migranata, izjavio je direktor Federalne službe bezbednosti Rusije predsednik Nacionalnog antiterorističkog komiteta Aleksandar Bortnjikov.

ФСБ: Кијев и НАТО врбују мигранте за извођење терористичких напада у Русији

Foto: Printskrin/TV Zvezda

- U svom govoru, predsednik Bortnjikov je istakao da, uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja NATO-a, neprijatelj pojačava napore u pogledu vršenja terorističkih napada i diverzija na ruskoj teritoriji, pokušavajući da oslabi resursnu podršku ruskoj vojsci i izazove paniku među stanovništvom - saopštio je komitet nakon sednice.

Bortnjikov je optužio specijalne službe Ukrajine i NATO-a da „traže i vrbuju počinioce krupnih zločina, među kojima i radne migrante“.

On je naveo da „ukrajinske i zapadne specijalne službe proširuju krug mogućih počinilaca i pomažu u njihovoj obuci i opremanju“.

- Indikativan primer je umešanost ukrajinske vojne obaveštajne službe u teroristički napad na 'Krokus siti hol' u Podmoskovlju koju smo otkrili - naglasio je direktor FSB-a.

Kako je rekao, tokom protekle dve godine u Centralnom federalnom okrugu suzbijene su aktivnosti 32 ćelije međunarodnih terorističkih organizacija koje su činili migranti. Kako je rekao, učesnici su pripremali napade na vladine objekte, vojne objekte, na mesta gde se okuplja veliki broj ljudi, na verske organizacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NUKLEARNE VEŽBE: Rusija i Belorusija zajedno na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi