"ODBIJAMO DA SLUŠAMO GOVORNIKA U MASKIRNOM ODELU": Bojkot Zelenskog u Bundestagu - Ne treba mu ukazati pažnju

Novosti online

11. 06. 2024. u 17:46

POSLANICI opozicione partije "Unija Sare Vagenkneht – za razum i pravdu" (SUV) bojkotovali su govor Vladimira Zelenskog u Bundestagu, proizilazi iz snimka emitovanog na sajtu nemačkog parlamenta.

ОДБИЈАМО ДА СЛУШАМО ГОВОРНИКА У МАСКИРНОМ ОДЕЛУ: Бојкот Зеленског у Бундестагу - Не треба му указати пажњу

Foto: Profimedia

- Zelenski doprinosi izuzetno opasnoj spirali eskalacije i priznaje rizik od nuklearnog sukoba sa razornim posledicama po celu Evropu. O tome svedoče i njegovi prethodni govori u evropskim parlamentima. Stoga mu ne treba ukazati pažnju u Bundestagu - navodi se na sajtu stranke.

Stranka je već pozvala Zapad i Kijev da uzmu u obzir signale Moskve o mogućnosti prekida vatre i želji za mirnim rešenjem.

Prethodno je rukovodstvo parlamentarne frakcije desničarske nemačke partije Alternativa za Nemačku (AfD) preporučilo njenim poslanicima da ne dođu na govor Vladimira Zelenskog u Bundestagu.

- Odbijamo da slušamo govornika u maskirnom odelu, a sada mu je istekao mandat samo kao predsednik rata i prosjačenja koji je spreman da pregovara - navodi se u saopštenju stranke.

Zelenski se trenutno nalazi u Nemačkoj, gde se održava forum o obnovi Ukrajine. Program posete Zelenskog uključuje i njegov govor u Bundestagu.

Ranije je levičarska partija "Unija Sare Vagenkneht – za razum i pravdu" (SSV) već objavila nameru da bojkotuje njegov govor.

- Rukovodstvo parlamentarne frakcije AfD preporučilo je svojim poslanicima da se uzdrže od govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Bundestagu koji je zakazan za danas - piše agencija, prenosi "RIA Novosti".

Izveštava se da bi konkretne odluke mogle biti donete na sastanku frakcije ubrzo nakon govora Zelenskog. Protivnici često kritikuju AfD i SSV zbog navodnih veza sa Rusijom. Na poslednjim izborima za Evropski parlament AfD je bio drugi sa 15,9 odsto glasova, dok je SSV dobio 6,2 odsto.

Zelenski će prisustvovati konferenciji o obnovi Ukrajine koja se danas i sutra održava u Berlinu, a koju, između ostalih, organizuje nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, piše "Frankfuter Algemajne Cajtung".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: NUKLEARNE VEŽBE: Rusija i Belorusija zajedno na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi