RUSIJA NA NOGAMA: Bolno priznanje iz vrha EU

Novosti online

11. 06. 2024. u 17:48

NE smatraju sve zemlje Evropske unije Rusiju „egzistencijalnom pretnjom”, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

РУСИЈА НА НОГАМА: Болно признање из врха ЕУ

Foto: Profimedia

- Sada svi shvataju da je Rusija egzistencijalna pretnja. Odnosno, ne, ne svi. Neki kažu da Moskva nije pretnja po njih - rekao je on u govoru na godišnjoj analitičkoj konferenciji o bezbednosnim pitanjima u Briselu.

On je takođe istakao da se EU iz unije, zasnovane na interesima zajedničke ekonomije, postepeno pretvara u zajednicu utemeljenu na zajedničkim bezbednosnim interesima.

Prethodno, Borelj je krajem prošle godine kazao da je upozorio članice Evropske unije da je Rusija strateška pretnja po Evropu i da budu spremne za „dugoročni sukob visokog intenziteta protiv Moskve“.

Ranije je Borelj izjavio da je Evropska unija poput biljojeda u svetu predatora i politike sile, koja je zbog sukoba u Ukrajini bila prinuđena da se probudi nakon što je bila uspavana po pitanju odbrane.

Takođe, pre toga, šef evropske diplomatije Evropu je uporedio sa „rajskom baštom“, dok ostatak sveta smatra „džunglom“. To je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin prokomentarisao rečima:„hteo bih da otvorim oči šefu evropske diplomatije: fizički i duhovno zdravom čoveku je, zapravo, neprijatno, a povremeno i čak zastrašujuće da dođe u Evropu –toliko se raznih izopačenosti tamo iznedrilo“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO