BAJDEN I DALJE PONOSAN NA SINA NARKOMANA: Prvo oglašavanje predsednika SAD posle presude Hanteru

Novosti online

11. 06. 2024. u 18:29

PRIHVATAM odluku suda, ali se i dalje ponosim svojim sinom, rekao je američki predsednik Džozef Bajden nakon što je sud proglasio njegovog sina Hantera krivim po sve tri tačke optužnice koje ga terete da nije prijavio da je koristio droge kada je kupio revolver 2018. godine.

БАЈДЕН И ДАЉЕ ПОНОСАН НА СИНА НАРКОМАНА: Прво оглашавање председника САД после пресуде Хантеру

Foto: EPA

Bajden je rekao i da mnoge porodice čiji su se članovi suočili sa problemom zavisnosti (alkohol i narkotici) osećaju ponos za svoje najbliže koji mogu da se vrate sa mračne strane i pokažu snagu na putu oporavka.

Sada Hanteru preti kazna do 25 godina zatvora i novčana kazna od 750.000 dolara. Mediji navode da počinioci prvi put retko dobijaju zatvorske kazne.

Protiv sina aktuelnog američkog predsednika, podsetimo, bile su podignute optužnice zbog pištolja koji je u njegovom posedu bio 11 dana. Bajden je ilegalno kupio "kolt kobra" u oktobru 2018. godine. Kupovina nije obavljena po zakonu zato što je Hanter prodavcu dao lažnu izjavu da nije bio korisnik droga, iako je tada koristio narkotike.

Hanter, navodno, nikada nije pucao iz tog pištolja, a oružje je na kraju bačeno u smeće kako ne bi bilo povezano sa sinom šefa Bele kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška