NOVA DEMOKRATIJA NI BLIZU CILJA: Micotakis nagovestio mogućnost rekonstrukcije vlade

Tanjug

11. 06. 2024. u 19:39

GRČKI premijer Kirijakos Micotakis nagovestio je danas mogućnost rekonstrukcije vlade rekavši da su "korektivne mere" neophodne jer njegova centristička stranka nije ostvarila očekivani rezultat na izborima za Evropski parlament.

НОВА ДЕМОКРАТИЈА НИ БЛИЗУ ЦИЉА: Мицотакис наговестио могућност реконструкције владе

Foto: EPA

Micotakisova stranka Nova Demokratija, koja upravlja Grčkom od 2019. godine, osvojila je u nedelju najviše glasova, 28,3 odsto na izborima za EU, ali nije dostigla cilj od 33 odsto koji je Mitsotakis postavio tokom predizborne kampanje, prenosi Rojters.

Najnoviji rezultat je daleko ispod 40 odsto glasova koji je njegova stranka osvojila na prošlogodišnjim nacionalnim izborima.

- Imamo tri godine ispred nas. Moja je dužnost je da se nastavi sa svim onim korektivnim potezima koji će pokazati ljudima da smo u uzeli u obzir njihovu poruku - rekao je Micotakis, isključujući mogućnost prevremenih nacionalnih izbora.

Micotakis je obećavao da će njegova vlada više raditi u okvirima budžetskih ograničenja kako bi se borila protiv rastućih cena prehrambenih proizvoda, iako je isključio smanjenje poreza na dodatu vrednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače