RUSKI RATNI BRODOVI STIGLI NADOMAK AMERIKE: Predvodi ih nuklearna podmornica „Kazanj“ (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2024. u 15:35

POMORSKA udarna grupa Severne flote koju čine nuklearna podmornica „Kazanj“ i fregata „Admiral Gorškov“ uplovila je u luku u Havani, javlja dopisnik Sputnjika.

РУСКИ РАТНИ БРОДОВИ СТИГЛИ НАДОМАК АМЕРИКЕ: Предводи их нуклеарна подморница „Казањ“ (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Pomorska udarna grupa Severne flote koju čine nuklearna podmornica „Kazanj“ i fregata „Admiral Gorškov“ uplovila je u luku u Havani, javlja dopisnik Sputnjika.

U luku je uplovio i spasilački tegljač „Nikolaj Čiker“.

Sa fregate „Admiral Gorškov“ ispaljeni su plotuni u znak pozdrava.

U luci u Havani održaće se dve svečane ceremonije u znak dobrodošlice ruskim brodovima, odvojeno za fregatu i podmornicu.

Fregata će biti otvorena za posetioce od 13. do 15. juna.

Heterogena taktička grupa od četiri broda, uključujući i pomoćne brodove koji su ranije uvežbavali upotrebu precizno navođenih projektila u Atlantiku, boraviće u zvaničnoj poseti luci Havana od 12. do 17. juna.

U planovima ruskih mornara su sastanci sa komandom kubanske mornarice i guvernerom Havane, obilazak istorijskih i kulturnih mesta.

Glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije Aleksandar Mojsejev rekao je za RIA Novosti da je poseta Kubi samo jedan od zadataka dugog putovanja i da se odvija u okviru međunarodne saradnje.

Ministarstvo spoljnih poslova Kube je, komentarišući posetu ruskih brodova, istaklo da ona odgovara prijateljskim odnosima Havane i Moskve i da se striktno pridržava međunarodnih pravila.

Odeljenje je naglasilo da nijedan od brodova ne nosi nuklearno oružje i da njihov boravak ne predstavlja pretnju po region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi