"MI JEDINI MOŽEMO DA PRETVORIMO SAD U RADIOAKTIVNI NUKLEARNI PEPEO": Putinovi saradnici jasni - Zapad je pataloški bolesna civilizacija

Novosti online

12. 06. 2024. u 16:44

NA ruskoj državnoj televiziji se tokom emisije "Novi svet" diskutovalo o upotrebi nuklearnog oružja. Emisiju je vodila Marina Kim, zastupnica ruske Dume.

МИ ЈЕДИНИ МОЖЕМО ДА ПРЕТВОРИМО САД У РАДИОАКТИВНИ НУКЛЕАРНИ ПЕПЕО: Путинови сарадници јасни - Запад је паталошки болесна цивилизација

Foto: EPA/pritnsrkin/ilustracija

Prvi gost emisije bio je Aleksander Dugin (62), uticajni saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je voditeljki rekao da Rusija redefiniše svoje mesto u svetu.

Odlomak iz emisije objavila je u sredu na X, nekadašnjem Tviteru , Džulija Dejvis, osnivač grupe za nadzor medija u Rusiji.

- Naša zemlja ima samo jedan put, Rusija će ili biti velika ili neće više postojati. Rusija će ili biti velika ili je neće biti. Sve je na kocki - rekao je Dugin. Program je presečen snimkom Putina na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 7. juna gde je govorio o nuklearnoj doktrini zemlje.

- Rusija pažljivo prati što se događa u svetu. Pritom ne isključujemo unošenje nekih promena u doktrini. To je povezano i s testiranjem nuklearnog oružja - kazao je tada ruski predsednik, piše Njuzvik.

Dugin je kazao voditeljki kako veruje da je Zapad patološki bolesna civilizacija koja je u sukobu s ostatkom sveta i koja je izvor problema.

- Da bismo se odbranili, a ne bili bespomoćni pred ovom manijakalnom civilizacijom, koja je agresivna, imperijalistička i kolonijalna, potrebno je nuklearno oružje - naveo je.

Mnogi smatraju da je Dugin ključni arhitekta ruske invazije na Ukrajinu. Njegova kći, politička aktivistkinja Darija Dugina, ubijena je u napadu auto-bombom u avgustu 2022.

- Jako je važno šta je predsednik rekao o pobedi. Rusija nema šanse bez pobede nad agresijom hegemonije, nad globalnim liberalizmom. Ne radi se o primirju ili prekidu vatre, već o pobedi - kazao je Dugin.

Kimova je razgovarala i s Mihailom Kovalčukom, fizičarem i članom elitne grupe bliske Putinu. Kovalčuk je rekao kako veruje da je nuklearno oružje najvažnija stvar na ovom svetu.

- Zapad se ne boji Kine jer smo mi jedini koji možemo da pretvorimo Ameriku u radioaktivni nuklearni pepeo - rekao je Kovalčuk.

Podsećanja radi, američka administracija je nedavno dala dopuštenje Ukrajini da za napade na rusku teritoriju koristi američko oružje pod uslovom da gađa samo mete u blizini granice kod Harkova.

Ukrajina nakon ove odluke može da koristiti artiljeriju Himars, koje joj je isporučila SAD, za napade na ruske vojnike i zapovedne centre u Rusiji, ali i dalje ne sme upotrebljavati američke sisteme dugog dometa kao što je ATACAMS.

Odluku su podržale i neke druge članice NATO-a. Putin je već više puta naglasio da je Rusija spremna da upotrebi nuklearno oružje za odbranu svog teritorijalnog integriteta.

(Kurir)

BONUS VIDEO: RUSI U NUKLEARNIM VEŽBAMA: Pogledajte posade Iskander -M

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama