ZAHAROVA JASNA: NJemu treba još veće krvoproliće u Evropi da bi zadržao vlast

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 06. 2024. u 22:23

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena potrebno je „još veće krvoproliće“ na Evropskom kontinentu da bi sprečila kolaps svoje vlasti, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ЈАСНА: Њему треба још веће крвопролиће у Европи да би задржао власт

Foto: Profimedia

- Da li članice Evropske unije shvataju da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO? -  napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO da će isporuke oružja Ukrajini biti obavezne za članice Alijanse.

Prema njenim rečima, histerično pumpanje zapadne javnosti tezom o navodnoj „direktnoj agresiji Rusije protiv zapadnih zemalja“ znači samo jedno.

- Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje i sopstvene vlasti i američke ekonomije - zaključila je Zaharova.

Prethodno, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je na konferenciji za novinare uoči ministarskog sastanka NATO 13-14. juna najavio da će isporuke oružja Kijevu postati obavezne za zemlje NATO, kao i da će ih koordinisati komandne strukture Alijanse pod rukovodstvom generala Kristofera Kavolija.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta, te da direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KINESKI DRON PRVI NA MONT EVERESTU - Pogledajte kako nosi teret

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto