"MOSKVA ĆE ODLUČNO ODGOVORITI VAŠINGTONU" Antonov: Borili smo se i borićemo se...

Novosti online

13. 06. 2024. u 11:26

MOSKVA će pružiti adekvatan i odlučan odgovor Vašingtonu na konfrontaciju koja joj je nametnuta, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov povodom proširenje liste američkih sankcija protiv Rusije.

МОСКВА ЋЕ ОДЛУЧНО ОДГОВОРИТИ ВАШИНГТОНУ Антонов: Борили смо се и борићемо се...

Foto: Printskrin

- Američka administracija čestitala je ruskom narodu objavom novih krupnih sankcija protiv Moskve. Mi se nećemo nametati kao partneri, Rusija je otvorena za pošten i ravnopravan dijalog, ako i kada Amerikanci budu spremni za to. Međutim, daćemo adekvatan i odlučan odgovor na konfrontaciju koja nam je nametnuta - rekao je diplomata u sredu na svečanom prijemu u ambasadi u Vašingtonu povodom obeležavanja Dana Rusije.

Prema njegovim rečima, svetska zajednica ne samo da ne podržava antiruske sankcije Amerike i kolektivnog Zapada, već i pokazuje spremnost da jača saradnju sa Moskvom u najširem spektru pitanja.

Formiranje multipolarnosti je težak proces, ali je dinamika njenog razvoja stabilna, dodao je.

Rusija nikome ne preti, podsetio je Antonov.

- Ruska Federacija se razvija kao miroljubiva zemlja. Nikome ne pretimo. Međutim, borili smo se i borićemo se protiv neokolonijalizma, protiv podele međunarodne zajednica na izabrane i odbačene, 'cvetne bašte' i 'džungle', pokušaja zapadne manjine da ugnjetava male i mlade države - poručio je diplomata.

On je istakao da pokušaji neprijateljski nastrojenih zemalja da izoluju Rusiju – nisu uspeli.

- Propali su pokušaji protivnika Rusije da postignu međunarodnu izolaciju naše zemlje. Brojni gosti na ovom prijemu su dokaz za to - zaključio je Antonov.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države proširile su sankcije protiv Rusije u sredu, na praznik Dana Rusije, uvrstivši na sankcioni spisak više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine. Na listi se našla i lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, "Uralvagonzavod" i drugi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI U NUKLEARNIM VEŽBAMA: Pogledajte posade Iskander -M

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)