RUSKI BRODOVI U HAVANI, AMERIKA NA OPREZU Kremlj: Nema potrebe da se brinu

Tanjug

13. 06. 2024. u 14:50

KREMLj je danas saopštio da nema razloga da bilo koja zemlja, uključujući Sjedinjene Američke Države, bude zabrinuta zbog prisustva ruskih ratnih brodova na Kubi tokom vežbi.

РУСКИ БРОДОВИ У ХАВАНИ, АМЕРИКА НА ОПРЕЗУ Кремљ: Нема потребе да се брину

Foto pritnskrin jutjub MO Rusije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su takve vežbe uobičajena praksa i da ne treba da postoji strah oko toga da bi Rusija mogla da prebaci vojno osoblje na Kubu ili čak da stvori vojnu bazu na ostrvu, prenosi Rojters.

- To je normalna praksa za sve države, uključujući veliku pomorsku silu kao što je Rusija. Tako da u ovom slučaju ne vidimo razloga za brigu - rekao je Peskov.

Ruski ratni brodovi uplovili su juče u luku glavnog grada Kube, nakon što su i američki i kubanski zvaničnici ocenili da to ne predstavlja bezbednosnu pretnju. Ipak, dolazak ruskih vojnih brodova u Havanu tumači se kao demonstracija sile zvanične Moskve u trenutku porasta međunarodne napetosti zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da brodovi nisu nosili nuklearno oružje, što je ponovio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, ali je dodao da će Amerika ostati na oprezu.

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN DRAGANA KAPIČIĆA JE POZNATI GLUMAC: Igrao slavnog oca u popularnom filmu - Tek tad sam saznao (FOTO)