POZDRAV O KOME SVI PRIČAJU: Zagrljaj i nežno držanje za ruke Sunaka i Melonijeve privukli ogromnu pažnju javnosti (FOTO/VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 06. 2024. u 15:29

SLIKE engleskog premijera Rišija Sunaka, kako srdačno pozdravlja italijansku premijerku Đorđu Meloni na samitu G7, postale su viralne.

ПОЗДРАВ О КОМЕ СВИ ПРИЧАЈУ: Загрљај и нежно држање за руке Сунака и Мелонијеве привукли огромну пажњу јавности (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Njihov zagrljaj i nežno držanje za ruke izazvali su interesovanje javnosti, naročito zbog reakcije italijanske premijerke na hrabar gest britanskog kolege.

Mnogi korisnici društvenih mreža su komentarisali ovaj susret, izražavajući svoje zaprepašćenje i postavljajući pitanje da li je sa Melonijevom sve u redu.

Ovaj susret se odigrao u trenutku kada je britanski premijer trebalo da najavi dodatnih 250 miliona funti pomoći za Ukrajinu i pozove svetske lidere da učine sve što je potrebno kako bi porazili Rusiju.

Sunak je došao na samit G7, 50. po redu, koji se održava od 13. do 15. juna u gradu Fasano u regionu Pulja na jugu Italije.

Foto: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Foto: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Trodnevno putovanje Sunaka predstavlja priliku da unapredi svoje premijerske akreditive i skrene pažnju sa kontroverze oko svoje odluke da ranije napusti komemoracije za Dan D.

Sunak je najavio paket od 242 miliona funti finansiranja za humanitarne, energetske i stabilizacijske potrebe u Ukrajini. Takođe, pokušaće da ubedi lidere da iskoriste imobilisana ruska sredstva za podršku Ukrajini. Njegove reči su jasne: "Moramo biti odlučni i kreativni u našim naporima da podržimo Ukrajinu i okončamo Putinov ilegalni rat u ovom kritičnom trenutku."

Sunak ističe da Velika Britanija ostaje na čelu međunarodnog odgovora i da je važno preći sa "koliko god je potrebno" na "šta god je potrebno" ako želimo okončati ovaj ilegalni rat. Takođe, naglašava važnost jačanja nacionalne odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Inače, Sunak je otputovao u južnu Italiju nakon što se pojavio u TV predizbornom programu u Grimsbiju sa liderom laburista. Dva prioriteta na samitu G7 biće podrška Kijevu i obezbeđenje mira na Bliskom istoku. Očekuje se da će se razgovarati o značajnim globalnim pretnjama, a Sunak će istaći važnost jačanja nacionalne odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

(Informer)

BONUS VIDEO: MITING PROTIV DESNIČARA: Pogledajte kako policija juri demonstrante u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere